Lítiové trakčné batérie GOOWEI ENERGY

S radosťou uvádzame na trh trakčné batérie LiFePO4 za skvelé ceny!

Sme radi, že sa nám spoločne so značkou Goowei Energy podarilo uviesť na trh lítiové trakčné akumulátory, ktoré doslova boria zavedenú predstavu o tom, že má tento typ batérií obvykle veľmi vysokú obstarávaciu cenu. Prečo by ste o nich mali premýšľať, ak máte karavan, čln alebo napríklad menšiu fotovoltaiku, sa dozviete v tomto článku.

Nezatracujte lítiové akumulátory

V minulosti sa bohužiaľ o lítiových batériách šírila nie práve lichotivá povesť, ktorá z nich pre niektorých robí tak trochu strašiaka. Nie je však Li-ion ako Li-ion (všeobecné označenie skupiny akumulátorov na báze lítia obsahujúce rôzne prímesi). Zásadný rozdiel je totiž v chemickom zložení vo vnútri článkov. Existujú typy, ktoré pri poškodení môžu skutočne reagovať prudkým vznietením. Vývoj ide však dopredu. V súčasnosti veľmi rozšírené články typu LiFePO4 sa pri poškodení môžu nafúknuť, prípadne môže byť toto sprevádzané únikom dymu. Rozhodne však nejde o horenie alebo výbuch. Požiare spôsobené modernými lítiovými batériami majú príčinu skôr v neodbornej inštalácii, poruche alebo zlyhaní inej súčiastky elektrického obvodu. Lítiové batérie vedia vyvinúť veľmi vysoké prúdy. Tieto prúdy potom môžu spôsobiť nadmerné zahriatie zle dimenzovaných častí obvodu. Kvalitné batérie (nielen) pre hobby prevádzku sú navyše osadené tzv. BMS systémom, ktorý má spravidla za úlohu udržiavať články batérie v najlepšej možnej kondícii. Zároveň zabraňuje, aby nenastali rôzne nežiaduce stavy typu prebitia, príliš hlboké vybitie a pod.

Čo robí batérie GOOWEI ENERGY radu CNLFP také zaujímavé oproti konkurencii?

Cieľom značky Goowei Energy je prinášať na trh produkty s preverenou kvalitou a zároveň priaznivou cenou. Na dosiahnutie tohto cieľa je potrebné zužitkovať naše dlhoročné skúsenosti v oblasti elektrochemických zdrojov a zároveň dobrých obchodných vzťahov. Tieto nové akumulátory pochádzajú z továrne výrobcu, ktorý sa vývojom a výrobou batérií zaoberá už viac ako 25 rokov.

Slušná cena v porovnaní s konkurenčnými produktmi, bezpečná technológia a vysoká cyklická životnosť v kombinácii so všeobecne známymi výhodami lítiových batérií musí snáď každého prinútiť k zamysleniu, či nevymeniť doteraz používané olovené akumulátory za lítiové. Ak máte napríklad starosti s vysokou hmotnosťou olovených batérií, môžete teraz s nízkou cenou Goowei Energy CNLFP vyriešiť túto komplikáciu ľahšie ako kedykoľvek predtým. Avšak nezabudnite, že ani tieto batérie nie sú dielom zázraku a rovnako ako akékoľvek iné lítiové batérie ich nemožno nabíjať premrznuté, alebo nechať dlhšie v stave úplného vybitia.

Zastúpené sú modely s kapacitou od 10 Ah (128 Wh) až do 250 Ah (3200 Wh) v prevedení prevažne 12.8 V a niektoré 25.6 V.